Hvad Blander Man I Martini? Bland Den Bedste Martini

Billede: Jumpstory

Shaken, not stirred. Den ikoniske kommentar fra James Bond-filmene står nærmest uendeligt forbundet med en Martini. Den knap så hemmelige hemmeligeagents yndlingsdrink er en absolut klassiker. Men hvad blander man i Martini?

Du får her en række opskrifter på de bedste Martini-drinks, så du ikke kommer til kort, næste gang du skal imponere med drinks i hjemmebaren eller til fester.

Martini-opskrifter: Sådan er de bedste

Martini kommer i mange variationer, så det er ikke kun den klassiske drink a la James Bond, der kan nydes, når du bestiller en Martini.

Når du skal have en Martini, så er der dog to klassiske udgaver. De er Dry Martini og Vodka Martini. Derudover findes der en lang række andre Martini-varianter, som på mange måder tager udgangspunkt i en af de to førnævnte - blot med diverse tilføjelser eller twists.

Til at lave en Dry Martini skal du bruge gin, Vermouth, isterninger og selvfølgelig det legendariske prik over i'et i form af en oliven.

Her tager du fem cl gin og en cl vermouth, som du hælder i et glas med isterninger, hvorefter de røres rundt indtil, at du har opnået den ønskede fortynding. Si derefter indholdet over i et iskoldt cocktailglas og kom din oliven i glasset. Dette er dog ikke en shaken men en stirred Martini.

Processen er den samme med en Vodka Martini, hvor du erstatter gin med vodka og din oliven med lidt citronsaft eller citronskral. 

For en drink der består så meget af rene råvarer, som en Martini gør, så vil du få meget ud af det, hvis du vælger dyre og gode råvarer fremfor en billig gin eller en slavevodka til langt under 100 kr.

Tak til avXperten

Vi takker til sidst for støtten fra avXperten som har gjort dette indlæg muligt. Find smarte elektroniske produkter på deres store webshop, som fx et smart DVD drev, bluetooth headsets, gaming keyboards og meget mere.

Relaterede Indlæg