Sommertime er til Aperol Spritz
Aperol er et italiensk produkt fra byen Padova, og den har den lækreste orange-røde farve. For ikke ret mange år siden skulle du lede længe i supermarkedet for at finde Aperol-flasken. Denne kølige cocktail var heller ikke til at finde på drinkskortet i danske barer eller cafeer, og egentlig var den mest kendt syd for Alperne. Sådan er det ikke længere. Heldigvis. Nu kan den stort set købes over alt og er blevet ret så populær, så spørger du mig, er det altid Aperol-tid.
Den røde kulør kan nogen måske friste nogen til at drikke den pur, men det er ikke noget, jeg kan anbefale. Den har blot 11% alkohol, men uden at være blandet op med noget andet, smager den både bittert og sødt på en gang. Så det er no go. Aperol skal mikses, og selv om der er mange forskellige måder at gøre det på, er der et par grundregler, der bør følges.
Vælg nogle store glas til dine drinks, og så skal du bruge isterninger, Aperol, hvidvin/prosecco, danskvand, en skive appelsin og et sugerør, og sådan gør du:
Kom en håndfuld isterninger i glasset, bland en del Aperol med en del hvidvin/prosecco, og en smule sprudlende danskvand. Læg til sidst en skive appelsin i og så lige et (miljøvenligt) sugerør for at gøre det perfekt. Det er alt, og det er hurtig gjort.
I min familie er der nogen, der sværger til, at det skal være hvidvin, der kommer i, andre er til prosecco. Der tænker jeg altså, at gæsterne må drikke det, der er. Og lige en ting mere. Har du fået købt en hvidvin, der lige er et nummer for tør for din smag, kan den fint bruges til Aperol Spritz. Hvilke ingredienser producenten har brugt i fremstillingen af Aperol melder historien ikke noget om. Det er sikkert en godt beskyttet familiehemmelighed.
Til slut vil vi hurtigt takke Perlen Odense for have støttet muligheden for at udarbejde denne tekst. Der kan du bestille et sortiment fra Smykker. Uden støtten fra Perlen Odense kunne denne tekst ikke lade sig gøre.