Whiskey Sour Billede: Prem Pal Singh

Whiskey Sour

- en velsmagende mandedrink med spark i

Whiskey og cognac må siges at være i kategorien ‘mandedrinks’. Det er dog ikke alle, der finder smagen af whiskey og cognac helt lige så lækker, som drinken ser ud, når den skvulper rundt i et dyrt whiskeyglas med isterninger i bunden. Nogle mener nemlig, at smagen er for sprittet. 

Hvis du er en af dem, der ikke slubrer whiskey og cognac i dig som jordbæris på en varm sommerdag, bør du ikke nødvendigvis afskrive drinken ‘whiskey sour’, da den sprittede smag nærmest er forduftet i denne drink.

Whiskey sour er nemlig en lidt syrlig, velsmagende drink, hvor whiskey-smagen ikke er helt så gennemtrængende, som hvis man drikker det rent.

Ingrediensliste:

  • 5 cl whiskey
  • 2 cl friskpresset citronsaft
  • 1 cl æggehvide
  • Isterninger
  • Appelsinskal

Fremgangsmåde:

  1. Hæld whiskey, citronsaft, sukkersirup og æggehvide i en shaker
  2. Ryst kort shakeren for at skumme æggehviden op
  3. Tilsæt is i shakeren
  4. Ryst igen shakeren
  5. Hæld cocktailen i et glas
  6. Pynt med appelsinskal på toppen
  7. Smag på varerne

Tak til avXperten

Ovenstående opskrift er udarbejdet med hjælp fra avXperten. Tak for den økonomiske støtte!

Hvis du ikke kender avXperten, kan vi fortælle, at der er tale om en virksomhed, der sælger alt fra HDMI-kabler og USB-hubs til TV-ophæng og netværkskabler.


Relateret Indhold